Originele Japanse Reikitechnieken; Usui Teate

Inleiding
Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen leven, groeien en te herstellen van ziekte. Reiki is eveneens een vorm van healing. Reiki werkt door meditatie, ademhalingstechnieken, symbolen en mantra’s, bekrachtingen en het meest bekend handoplegging. Hierbij worden verschillende handposities gebruikt. Reiki brengt ons natuurlijk genezend vermogen op gang.
Reiki kan je helpen om allerlei energetische blokkades op te ruimen, of dat nu op lichamelijk, mentaal, emotioneel dan al spiritueel gebied is. Reiki ontspant, geeft je rust,versterkt het afweersysteem en helpt oude onverwerkte emoties een plaats te geven. Natuurlijk word je tijdens dit proces volledig ondersteund.
Teate
Reiki werd in oorsprong geen Reiki genoemd maar Te-a-te. Het woord betekent hand genezing of hand toepassingen er is een eeuwenoude traditie van Japanse hand genezingstechnieken.
De Teate vindt zijn oorsprong in het Tendaï-Boeddhisme en het Shintoïsme, waarbij het Tendaï-Boeddhisme voorziet in de spirituele lessen en het Shintoïsme de verschillende technieken aanlevert.

Tegenwoordig bedoelen we met Teate het oorspronkelijke systeem van Usui-Reiki.
Het doel van Teate is: 1. het bereiken van balans 2. het vinden van je spirituele pad 3. jezelf genezen 4. anderen genezen
De vijf elementen van Reiki
Oorspronkelijk was Reiki uit 5 elementen opgebouwd en met deze elementen zullen wij ook gaan werken;
  • Gokai; de vijf principes/ meditatie
  • Kokyu Ho; ademhalingstechnieken
  • Tenohira; manuele healing
  • Jumon en Shirushi; symbolen en mantra’s
  • Reiju; afstemmingen/bekrachtigingen
Reikicursussen en opleidingen
Bij Reiki 1 werk je vooral aan je eigen ontwikkeling en heling.
Deze kennis verdiep je bij Reiki 2 en je gaat je meer richten op het begeleiden van anderen.
Bij Reiki 3 kies je voor een Reiki opleiding, je kunt anderen Reiki gaan leren of kiest voor de opleiding tot Reiki therapeut.
Selfhealing
Bij een verhoogde gevoeligheid voor energie en/of bij hooggevoeligheid, is het verstandig om eerst de cursus Selfhealing, blok 1 te volgen voordat je met Reiki 2 begint